Perth, Western Australia

Orrong & Oats

In 2015, Soundspacedesign were commissioned by the Matzin Corporation of Perth to design a further new 4-storey commercial building on the corner of Orrong and Oats Road in Perth ~ that incorporated a solar-powered digital billboard as part of its architectural logic, not as an add-on or afterthought. 

The LED screen resides within a series of stacked rectangular volumes that swivel in response to the most ideal solar and view orientations per floor.

Electronic-Billboard-architect-designer-

Site Plan

Electronic-Billboard-architect-Sydney.gi

Seeming random stacking of the floor plates optimise views and solar in relation to the screen

Orrong7-ScreenRatio.jpg

Calculation of the sceen-to-facade ratio

Orrong1-ELEV-GIF.gif
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

Seasonal primary display

Orrong4.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

similar projects